Este într-adevăr SIMPLU sa obții rezultate extraordinare cu vopseaua decorativa Chalk Paint, mai ales dacă știi cum.

1. Pregătire

Vopseaua Annie Sloan adera pe aproape orice suprafață în interior și în exterior.  Rareori este nevoie de șlefuire sau grunduire, de exemplu dacă vopseaua peste care vrem sa o vopsim are crăpături sau pete galbene de la tannini din lemn. Suprafețele lăcuite nu trebuie șlefuite deloc, iar dacă lucrezi cu lemn natural nou, netratat, va trebui sa aplici un strat de shellac, din cauza nodurilor din lemn și a nervurilor deschise.

Este foarte important sa curățăm mobila bine, aceasta este de fapt pregătirea suprafeței. Vopseaua pe baza de apa nu adera la grăsime. suprafața trebuie curățată adecvat de praf și de grăsimi cu apa caldă si detergent (sau cu alcool tehnic), apoi clătiți și lăsați să se usuce bine înainte de a vopsi.

2. Vopsire

Vopseaua este foarte densa, astfel 1 L are aproape 2 kg. La primul strat nu diluez vopseaua, la al doilea se poate dilua cu 10% apa. 1 L de vopsea acoperă aproximativ 12-13 mp într-un strat de obicei aplicăm două straturi. Primul strat nu acoperă complet iar al doilea asigură acoperire totală. Vopseaua se usucă repede, cam într-o ora (depinde de umiditate și temperatură), pe PAL sau MDF trebuie lăsat mai mult timp, cel puțin 3-4 ore. Dacă nu lăsăm destul timp de uscare, vom strica tot proiectul. Al doilea strat va ridica primul strat dacă aceasta nu este bine uscat.

 

 

 

3. Ceruire

Fiind pe baza de apa vopseaua trebuie fixata, astfel va deveni impermeabilă, curățabilă.

Ceara Annie Sloan Soft Wax completează perfect vopseaua Chalk Paint. Ceara transparentă intensifica culoarea vopselei, rămânând mata catifelată. Când aplici ceara, preseaz-o în vopsea pentru cele mai bune rezultate. Îndepărtează excesul de ceara cu o cârpă curata, care nu lasă scame. Puținul e mai mult, deci nu e nevoie sa aplici ceara în strat prea gros. Lucrează pe o porțiune mică deodată, ca ceara sa nu se usuce înainte sa lucrezi cu ea. Ceara se va usca repede, dar ia mai mult timp pana se întărește. Pentru întărirea și în adâncime a stratului de ceară veți avea nevoie de aproximativ 3 săptămâni.Ceara se dizolva în alcool, deci nu va recomandam sa o folosiți în baruri.

4. Lăcuire

 Chalk Paint Lacquer oferă un finisaj de protecție foarte rezistent, potrivit pentru uz intern și extern. Are protecție UV încorporată. Este disponibil în varianta lucioasa sau mata și poate fi aplicat cu pensula, rolă de burete sau pistol de pulverizare.

Este recomandat pentru suprafețele foarte solicitate pentru a proteja podelele, mobilierul din exterior și mobila de bucătărie. Amesteca bine lacul înainte de utilizare și nu aplica prea mult lac deodată. O cutie de 750 ml acoperă aproximativ 19mp. Timpul de întărire pentru protecție maxima este de 14 zile, dar lacul devine uscat la atingere și pregătit pentru al doilea strat după 2-24 ore.

 

 

 

 

5. Pensule

Pensula plata: Este din par sintetic de calitate superioara. Permite sa vopsiți neted și uniform reducând la minim urmele de pensula.

Pensula rotunda Recomandat pentru aspect texturat, stil rustic/vintage/shabby. Din par natural de porc, absoarbe o cantitate mare de vopsea. Se poate folosi și pentru aplicarea cearei Annie Sloan.

 Pensula pentru ceara: Annie Sloan și-a modelat pensula pentru ceară cu mâner scurt, ergonomic, astfel după vopsire se poate netezi ceara cu ușurință pe suprafață. Datorită formei sale conice, ceara poate fi extinsă pe toată suprafața mobilei, chiar și în locurile cele mai înguste.

 

6. Curățarea uneltelor:

Pensulele se curăță simplu cu apă și puțin săpun, iar la sfârșit le clătiți. Vopseaua se usucă repede, spălați pensula imediat după ce ați terminat lucrul. Dar intre straturi, pentru maximum 2-3 ore, o puteți ține într-o pungă de plastic închisă foarte bine.

Annie Sloan Chalk Paint Lacquer este un lac puternic și se usucă foarte repede. Spală pensulele sau rolele în apa calda cu săpun imediat după utilizare.

 

 

 

 

 

7. Întreținerea

Suprafețe ceruite se șterg cu o cârpă ușor umeda. Zgârieturile se pot retușa local prin aplicarea unei cantități mici de ceara pe acel loc. Daca este necesar oricând se poate aplica un strat nou de ceara.

Suprafețe lăcuite se curata cu o cârpă umeda folosind doar apa și un pic de săpun. Evitați utilizarea substanțelor chimice.