Annie Sloan a început cariera ca artist plastic în 1970. La început era interesată de pictura de perete, apoi și-a îndreptat interesul spre pictura decorativă. În 1987 a scris cartea The Complete Book of Decorative Paint, care este considerată biblia industriei decorative. Succesul cărții i-a pornit cariera de specialist a vopselelor decorative și i-a oferit posibilitatea de a învăța pe plan internațional technicile vopsirii decorative.

A creat Annie Sloan Chalk Paint (#vopseacreta) în 1990, pentru că a vrut un produs pentru mase cu care să poată lucra oricine cu ușurință și prin care ea își poate împărtăși pasiunea față de vopsire și creație. Având un efect mat, catifelat, vopseaua și-a numit-o Chalk Paint. Scopul ei a fost să creeze un produs ușor de folosit, care să adere la orice suprafață, astfel vopsitul să fie simplu și distractiv.

Fiecare culoare experimentată de ea are nume vorbăreț, cu istoric propriu, în relație cu formarea pigmenților și cu istoria artei. În 2000 și-a înființat magazinul în Oxford, de unde și-a vândut vopselele, mobilierul vopsit și gama de materiale textile. Deși magazinul funcționează și astăzi, firma a crescut și toată aparatura ei s-a mutat într-o altă locație. Pe lângă instruire a scris 24 de cărți. În 2015 a lansat gama de Vopsele de Perete Annie Sloan, ale căror culori au fost alese de pe paletarul Chalk Paint. Vopselele de perete au o putere mare de acoperire, sunt lavabile și frecabile.

Annie a rămas fidelă de sine și în afacere, își alege personal distribuitorii pe baza stilului lor aparte. Produsele ei pot fi achiziționate doar prin rețeaua ei de distribuitori. Scopul ei este să-și ajute clienții și e mândră că între cei aproape două mii de magazine din lume ai distibuitorilor nu sunt două la fel. De mai mulți ani își instruiește doar distribuitorii. Față de distribuitori însă este o cerință să țină workshopuri și să dea sfaturi utile celor interesați în legătură cu technici și culori. Annie lucrează și creează și astăzi în Oxford, în orașul unde și-a deschis primul magazin. Familia a fost totdeauna alături de ea și a susținut-o, a înființat afacerea și lucrează și azi împreună cu soțul ei, David, și cu cei trei copii și familiile lor.

Ne găsești

Str. Petru Bran, Nr. 15
Satu Mare, Judetul Satu Mare